Team Quincy goed gepresteerd tijdens toernooi Shuttle Up te Sliedrecht


Na een korte rit van ongeveer 40 minuutjes komen we aan in Sliedrecht. Snel de aanhanger uitladen en gelijk aanmelden om vervolgens even lekker samen in te spelen. Aangezien we een nieuwe uitdaging zijn aangegaan onder de naam 'Team Quincy', hebben we ook een banner opgezet met reclame van Team Quincy en onze sponsoren. Er is niets belangrijkers dan reclame maken voor je sponsoren, die er mede voor zorgen dat je als team kan blijven presteren en zorgen dat het Para-Badminton meer in de aandacht komt. Ikzelf vond het een klein toernooi omdat lang niet iedereen aanwezig was waarvan je zou verwachten dat die er ook zouden zijn. Ik heb 3 singles gespeeld waaronder tegen de nummer 2 van Nederland. Het gaat inmiddels tussen mij en Jordy Brouwer, sinds ik het badminton weer opgepakt heb. Altijd spannend om weer tegen hem te kunnen spelen, omdat hij toch nummer 2 is. Ook tijdens dit toernooi mochten wij in de finale ME tegen elkaar spelen. De 1e set was eigenlijk zo gespeeld met een eindstand van 21-4. Daarna de 2e set gespeeld en hier maakte ik toch wel een aantal aandacht foutjes. Aangezien de 1e set zo voorbij was, is dat moeilijk spelen en je concentratie er goed bij te houden. Na een aantal tips van mijn coach Ilse van de Burgwal heb ik me toch goed staande kunnen houden en was de eindstand 21-9, en heb ik de eerste plaatsen kunnen bemachtigen! Toen kwamen de dubbels aan bod. Samen met mijn dubbelpartner Willem van Roosmalen altijd weer een leuke uitdaging om zo ver mogelijk te komen. Aangezien Willem pas geholpen is aan zijn arm, is het voor hem soms best pijnlijk om zijn arm goed te kunnen gebruiken. Dit zien onze tegenstanders natuurlijk, waardoor dit gebruikt wordt tijdens het spelletje. Maar gelukkig; hoe verder we in de wedstrijden kwamen, hoe beter het met ons als team ging. Ook hier hebben we weer een goede coaching gehad van Ilse van de Burgwal met een aantal goede tactische tips. We hebben in de MD 3 poulewedstrijden gespeeld, als we in de finale weer tegen Jordy en Tim moesten spelen. Door de coaching is de wedstrijd echt wel een mooie wedstrijd geworden, maar helaas hebben wij de winst niet naar ons toe kunnen trekken. De eindstand was 21-15 en 21-18 en we pakken een tweede plaats. Wij hebben goed ons best gedaan en er hard voor gewerkt en aan het einde van de dag een goed gevoel er aan over gehouden. We hebben ons niet zomaar gewonnen gegeven maar ze hebben er hard voor moeten strijden! De tweede plaats dus in de MD voor Quincy en Willem, en een eerste plaats voor Quincy in de ME! Een geslaagd toernooi.


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Search By Tags